2012-02-29

Klassfest :)

Efter två timmars sömn på ett dygn med fylla och bakfylla så lägger jag mig och sover !
Här kommer några bilder från igår, både bra och dåliga :)

2012-02-27

Länge sedan igen ;)

Ja men nu va de ju längesedan jag bloggade igen och nu har jag lite nyheter :) den 12 mars tar jag mitt pick och pack och åker på praktik :) den är gången en bil färga och måste åka ensam, är ganska nervös faktiskt :) den går mellan Göteborg och Danmark :) men det ska nog gå bra :) så nu sitter jag på tåget upp till Sundsvall för att sedan åka vidare till Härnösand och hoppas verkligen på att jag inte somnar på naturen som vanligt ;) och nu blev det ett fruktansvärt konstigt inlägg som vanligt ;) men aja de får duga iaf :)

2012-02-23

Gymnasieförslag.

Tänkte lägga upp ett inlägg till er som har svårt att välja till gymnasiet!

Härnösands sjöfartsgymnasium. 
På Härnösands sjöfartsgymnasium får du en bra utbildning. 
*Du får själv välja om du vill utbilda dig till matros eller motorman.
* Under dina tre år på gymnasiet får du 16 veckors praktik som delas upp på 8 veckor åt gången. 
*Vi har egen båt som vi gör övningar på och är ute med
* Du får brandkurs och basic safty kurs vilket inne bär dessa saker ;
Brandkurs;
En vecka på Sandö - du får rökdyka, släcka bränder, åka brandbil, världens godaste mat, och en oförglömlig vecka med dina klasskompisar.
Basic safty;
Under en vecka så får du lärdom om hur du ska hantera en olycka om du som till exempel skulle hitta någon som är ner kyld eller om du av någon anledning skulle behöva överge din båt. 
då du får- vara på badhuset och vända en flotte, hoppa med flytväst, simma med överlevnads dräkt och massvis med andra roliga saker. 
Under praktik;
Två månader på en båt kan låta länge, men efter den första veckan går allt super fort.
Under praktiken får du lära dig massvis med roliga saker och det kan om du gör ett bra jobb och visar fram fötter kan du även ha ett jobb där. 
Boende;
Om du är som jag, har långt till skolan så har skolan lägenheter som man kan få hyra till ett bra pris, du bor då oftast med en annan elev som är hit flyttad, har du tur hamnar man i en tre som man delar på två, eller som jag har en stor tvåa, men gemensamt kök och toalett. Du kan även köpa mat från skolan, vilket jag råder dig till att INTE göra för det är mycket billigare och lättare att laga egen för det skulle du få göra endå, gör maten är inte ätlig, 
Topaz 
Topaz är våran skolbåt som är inte så jätte stor men praktisk, vi kan under nån timme ta henne ut på en tur då maskin eleverna är nere i maskin och vi som är deckare gör underhållsarbete som målar, knackar rost, styr, förtöjer, och massa sådana olika roliga saker. 
Man ska även få åka ut med Topaz och bli lagd i vattnet så dom sedan med hjälp av helikopter ska plocka upp oss, vilket jag tror kan bli riktigt häftigt. 

så nu vill vi ha fler tjejer och killar till Härnösands sjöfartsutbildning. 

Här har ni lite som ni kanske tycker ser bra ut, 
Fartygsbefäl klass 8 är dom böcker vi använder, 
i dom får vi lära oss att, plottra, lägga ut kurser, läsa av sjökort och massor med mer. 

 Här har killarna bytt om till överlevnads dräkter under en manöverbords övning 
 här har vi någon sorts av övning 
 och så har vi ett riktigt soft schema :) 

För mer information kan ni kontakta skolan och gärna komma på studiebesök. 
där kan ni också hitta det jag har missat :) 
nu hoppas jag verkligen att vi får se nya ansikten :) 
Trött som ett as endå har jag sovit sen jag kom hem från skolan, men men.
Har iaf fått i mig lite mat och lyckats packa in för helgen :) och i morgon blir det kanske träffa bror min som jag inte träffat sen innan jul tror jag :) hoppas man hinner bara :) så ni lägger jag nig och läser lite i samhällskunskaps boken och försöker somna om :) låter som en bra ide :) hörshejj!

2012-02-20

Ny färg

Ja men så här ser håret ut :) Sry för dålig uppdatering ska bli bättre ;D

2012-02-16

De märks att jag har haft mycket att göra ;D blir inte så mycket bloggande ser jag, men det kommer nog snart en period då jag bloggar mycket igen :) men ni får stå ut så länge :) eller nånting ;D men det har varit en bra vecka iaf :)

2012-02-12

Hemma ;D

Ja men då har man haft en resa på 5 långa timmar, men har nog aldrig varit så glad över att vara uppe här igen :p så nu blir de lägga sig och sova :) här kommer några fler bilder från helgen :) natti

2012-02-11

Ni förstår!!

Stockholm!

Kul helg :) den är toppen än så länge :) lite shopping, mat och hockey. Kan de bli bättre? Blev även lite skridskor idag :) kul kul :)

2012-02-09

Fixa lite kanske ?

Funderar på om jag ska fixa lite nytt på bloggen, men vad? :)
Jag hittar nog på nå :)

Choklad (aa)

Fick precis choklad av min morbror och hans fru mumma :) tack (aa)
Ja men eller hur :) blev inte så mkt blogga den här veckan såg jag :) haft lite annat att göra :) men idag blev de åka hem eftersom jag tar mitt pik och pack och drar till Stockholm i morgon :) träffa Erik och gå på legendmatchen :) ja låter som en toppen ide :) men nu blir de plugga lite så jag tar igen de jag missar i morgon :)

2012-02-07

Vaknade upp i morse med en skaplig bakfylla! Tack till våran källa som fixade sprit :) kan ju passa på och tacka alla andra som var här med :)
Är rätt stolt över mig att jag klev upp kl 7 och gick till skolan ;p här kommer lite bilder som fanns på telen ;D me kommer från kameran :)

2012-02-05

Glad tjej!!

Glad tjej som ska på skola. ;D

Hockey!!

Varit en intressant dag, hockey som slutade 9-9 0-4 i utvisningar, duktigt gjort av våra grabbar tror det är deras första 0 under den här säsongen ;D duktigt av dom :) penny tyckte nog om hockeyn riktigt mycket :) och nästa säsong ska jag bli hockey fotograf tror jag ;) va fett kul att försöka få snygga bilder :) men svårt :) blev oxå åka upp till Härnösand skönt att vara tillbaka här uppe :) duschat och rakat benen har man hunnit med oxå, vilket är riktigt skönt efter tre veckor :) feber har man fortfarande oxå inte kul! Men men, nä nu blir det försöka sova :)

2012-02-04

Toppen kväll!!

Kan bara tacka för en toppen kväll :) kvällen blev riktigt lyckad ;D en skrit rädd Ida, en nojjig Emelie och Jennie och Rickard fick sig ett härligt skratt :) har precis börjat fundera på om de kanske finns ufon men det vet man ju ute före man sätt ett, hmm skulle vilja se ett ufo helt klart!!
Svin kallt är det ute och -30 men man får väl bara le och se glad ut :) tack så sjukt mkt för ikväll iaf :)

2012-02-03

Lång dag!!

För mig blev det idag att trotsa febern för en tripp till enångers skolan för att hälsa på lite lärare, synd att de bara var 2 kvar av dom som jobbade när jag gick där hmm. Efter att ha varit där i närmare en timme så blev de hem till mamma och ungås med henne, mormor och penny, de är en riktig härlig prick våran lilla penny :) när man ätit middag och "hoppat" men penny så blev de ner till pappa och kolla på film, dricka cola och äta chips och sist blev det en mysig kväll med Ida och Jennie :) och eftersom jag delar säng med min syster blir de nog inte mycket sova inatt eftersom hon inte kan ligga still och tar upp min halva av sängen... Snällt!
Så får jag sova i din säng ist? Men kom ihåg, du sover på golvet :)
Så nu ska jag försöka sova eftersom jag ska upp till mamma och göra bullar med penny sockerfria russin bullar ;) låter dock inte så jätte mumms ;) så natti!!

2012-02-02

Urk för spindlar !!

Blir en natt hos pappa eftersom han nu kommit hem, letar spindlar under täcket och somnar på soffan en vanlig dag hos min far ;D så nu ska trötta Emelie för en gångs skull lägga sig Och sova hyfsat tidigt :) natti!

2012-02-01

Sanningens ord!!

Att lära sig leva med en sjukdom är inte lätt.
Att vänta på ett svar om man har en sjukdom är svårare.
Men att få reda på att en man älskar är riktigt sjuk är ännu svårare
Men svårast är att få reda på att den man äskar är borta.